Kategori | tandblekningVid tandblekning hemma är det bra om du kan låta bli att utsätta dina tänder för sådant som tenderar att missfärga dina tänder, såsom exempelvis kaffe, té, rödvin, cigaretter och snus. Fördelen med en tandblekning hemma är att du försiktigt kan bleka tänderna med en tandblekningsgel med lägre styrka. Det har visat sig att en sådan mer försiktig tandblekning sällan ger upphov till obehag i form av isande tänder.

Om tandblekningsgelen kommer i kontakt med tandköttet så kan det uppstå irritation. Detta kan du undvika genom att stryka på ett tunt lager med vaselin på tandköttet vid de tänder du tänker bleka. Den irritation som uppstår försvinner vanligtvis några dagar efter att du har avslutat din tandblekning.

Känner du att dina tänder blir känsligare/ilar/isar under din tandblekning så kan du mildra detta genom att borsta tänderna med en tandkräm som innehåller mycket fluor samt genom att skölja munnen med en fluorlösning. Detta kan du fortsätta med även en tid efter din tandblekning eftersom ilningarna kan kännas av några dagar efter du avslutat din tandblekning.

Det varierar från person till person hur lång tid man bör hålla på med blekningen men du får räkna med att det kan ta några dagar innan du märker någon skillnad. Hur vita dina tänder blir beror också på vilken nyans du ursprungligen har på dina tänder samt hur länge missfärgningarna har suttit där. Missfärgningar som kommer av amalgamfyllningar är svåra att bleka bort.

Vi rekommenderar främst två produktsortiment för tandblekning. När du skall bleka dina tänder för första gången rekommenderar vi Ease Whites tandblekningssortiment som är den billigaste av de två tandblekningssortimenten.

När du väl själv ser vilket bra resultat du får genom att bleka tänder hemma och vill prova ett tandblekningssortiment som är något mer användarvänligt så rekommenderar vi DentaWorks Tandblekning. Dentaworks säljer den utomordentliga tandblekningspenna som gav väldigt bra resultat i en av våra tester. Läs mer om tandblekningspennan på deras hemsida!

Be Sociable, Share!

Skicka en kommentar