Tandblekning är det bästa valet för människor som känner att ett vitare leende skulle höja deras självförtroende. Många är dock fortfarande inte helt övertygade över resultatet av denna metod. Man tror att riskerna och biverkningarna med tandblekning är större än fördelarna vilket inte är korrekt.

Låt oss ta en titt på de vanligaste biverkningarna och riskerna man tar med att genomgå en tandblekning för att se hur man förhindrar eller minimerar dessa:

Har du extremt känsligt eller irriterat tandkött bör du behandla detta hos din tandläkare först innan du bleker dina tänder. Även om ditt tandkött är friskt så kan det uppstå en viss irritation av blekningsmedlet. Detta försvinner i normala fall dock efter några dagar.

Har du redan innan tandblekningen känsliga tänder så kan detta förvärras i och med en tandblekning. Ilningar i tänderna kan avhjälpas med en tandkräm för dylika problem, en mjuk tandborste samt genom att man sköljer munnen med fluor efter tandborstning. Alla som bleker tänderna kan med fördel använda detta tips för att minimera irritation och smärta i samband med behandlingen.

Håller dessa biverkningar i sig en längre tid eller om ditt tandkött blir svullet, börjar blöda eller blir mycket irriterat så bör du omedelbart kontakta din tandläkare.

    Be Sociable, Share!

    Skicka en kommentar