Kategori | tandblekningVid en tandblekning hemma är det vanligaste tillvägagångssättet att använda en tandblekningsgel i en tandskena. Tandskenan är oftast tillverkad i mjuk, formbar plast och av samma typ som den du får om du går till en tandläkare för att bleka tänderna. Skillnaden ligger i att du vid en tandblekning hemma får forma den själv efter dina tänder i stället för att tandläkaren gör det vilket inte är något större problem om du följer bruksanvisningen som följer med ditt tandblekningspaket.

Att forma tandskenan inför blekning av tänder brukar börja med att du värmer skenan i hett vatten under några sekunder. Var noga med att läsa i bruksanvisningen hur länge du kan värma skenan utan att förstöra den! Ta sedan upp tandskenan och tryck fast den runt dina tänder i den övre eller den undre käken. Ett bra tips är att trycka upp tungan mot gommen och suga fast den mot den bakre tandraden då du formar skenan för tänderna upptill, samtidigt som du trycker med dina fingrar på framsidan. Massera och tryck mot tänderna och uppåt/nedåt mot tandköttet för att få en så bra passform som möjligt. Vissa tandblekningsskenor kan värmas några gånger och formas om utifall man inte blir nöjd första gången man formar den.

Då din tandskena är formad är du redo att påbörja din tandblekning hemma i lugn och ro precis när du vill. Detta är också en av fördelarna med att utföra sin tandblekning hemma i stället för hos en tandläkare: du är inte beroende av någon annan utan kan bleka tänderna när det passar dig. Du kan bleka dina tänder då du läser, tittar på tv, badar eller till och med då du sover.

Innan du sätter i tandskenorna med blekningsgelen och påbörjar din tandblekning hemma så bör du borsta dina tänder så att blekningsgelen kan verka ordentligt med de bästa förutsättningarna. Dosera sedan tandblekningsgelen i mitten av skenan och tryck den mot tänderna. På så sätt sprids gelen ut på ett bra sätt och du undviker att överdosera och få tandblekningsgel på tandköttet. Skulle det ändå ske så torka genast bort det med ett papper.

Du har nu inlett din tandblekning hemma i egen regi och bör inom några dagar se resultat i form av betydligt vitare tänder. För blekning av tänder hemma rekommenderar vi den mest sålda produkten i Sverige inom segmentet tandblekning Ease White som uppfyller alla krav du som konsument har rätt att ställa på en produkt för blekning av tänder. Ease Whites tandblekning är säker och välbeprövad med över 100.000 nöjda kunder!

Be Sociable, Share!

Skicka en kommentar