Arkiv | tänder

Vill du bleka tänderna hemma så finns det en del saker som du bör veta. Du behöver en tandblekningsgel som du endera penslar på tänderna med en så kallad tandblekningspenna eller som du häller i en tandskena. Det är denna gel som utför själva tandblekningen och tar bort oönskade fläckar och otrevliga missfärgningar från dina tänder. Tandblekningsgelen innehåller vanligtvis ett ämne som heter Karbamid Peroxid och detta är också vad tandläkare och tandblekningskliniker använder då de utför tandblekningar. Den tandblekningsgel som finns för hemmabruk är dock av en lite svagare koncentration än den som används av tandläkare och tandblekningkliniker. Anledningen till den lägre koncentrationen är att man vill förhindra tandköttsskador. Detta innebär i sin tur att det kan ta några dagar innan du ser resultatet av din tandblekning hemma. I slutändan får du dock samma resultat vid blekning av tänder hemma som om du går och gör det hos tandläkare eller en tandblekningklinik: vita, fräscha tänder.

Använder du dig inte av en tandblekningpenna som du penslar blekningsgelen på tänderna så behöver du istället en tandskena som du applicerar tandblekningsgelen i. Denna tandskena kan du själv forma så att den passar just dina tänder. Vanligen kan du omforma din tandskena flera gånger om du inte skulle få riktigt bra passform första gången.

I de flesta paket med tandblekning följer även med en nyanskarta så att du kan se hur färgen på dina tänder ändras för varje dag.

Vi rekommenderar Dentway, en användarvänlig tandblekningsprodukt med tusentals nöjda kunder! Tandblekning 895:- Professionell tandblekning hemma med Dentways effektiva blekningspaket!

tänderKommentarer (0)

Att skaffa sig vita tänder genom tandblekning blir allt vanligare. Det var inte länge sedan det inte fanns några alternativ om man hade missfärgade tänder då det inte fanns möjlighet att bleka tänderna. Om du hade missfärgade tänder kunde du bara hoppas på att dina tänder inte inte skulle bli mörkare än vad de redan var. Som tur är så finns det i dag hjälp att ta till om du vill ha vita tänder eftersom tandblekningsprodukter för hemmabruk numera finns att köpa till mycket förmånliga och överkomliga priser.

Dagens tandblekningsprodukter för hemmabruk är dessutom lika verksamma som de produkter som tandläkare och tandblekningskliniker använder. Skillnaden ligger i den ljusbehandling som du får vid ditt besök på mottagningen och som påskyndar tandblekningsgelens verkan. Det kan dock vara värt att låta det ta lite längre tid (fem-sju dagar) innan du ser resultat genom en tandblekning hemma med tanke på de tusenlappar som det skiljer i pris mellan att göra en tandblekning hemma och att gå till en mottagning för att göra det. Resultatet är som sagt det samma: vita tänder.

Resultatet av tandblekningen varierar dock som sagt. Hade du en lite gul ton på dina tänder då du var ung så får du räkna med att du inte kommer att få helt vita tänder efter en tandblekning. De kommer dock att se väldigt mycket fräschare ut.

Resultatet kan också påverkas av vad du utsätter dina tänder för under tiden du bleker dem. Röker du så rekommenderas att du håller den aktiviteten på ett minimum under tandblekningen för att uppnå bästa möjliga resultat. Detsamma gäller intag av kaffe och thé samt alltför mycket kryddor i maten. Kryddor som kan ge missfärgningar är curry, paprika, saffran och andra färgstarka och smakstarka kryddor. Rödvin påverkar också färgen på dina tänder liksom rödbetor, soja, tomatsås, blåbär och tomat med mera. Alla dessa livsmedel kan du med fördel också akta dig för att inta efter din tandblekning så du kan bibehålla dina vita tänder en längre tid. Ett bra tips för att få emaljen att hålla sig fri från både missfärgningar och karies är att inte borsta tänderna med tandkräm direkt efter att du har intagit dylika livsmedel, utan endast skölja munnen med vatten efteråt.

Den  tandblekningsprodukt som vi rekommenderar är Ease White!

tänderKommentarer (1)

Många av de livsmedel som vi dagligen konsumerar innehåller ämnen som missfärgar tänderna. Om du blekt dina tänder så bör du vara försiktig med viss mat och dryck om du vill bibehålla tandblekningsbehandlingens effekt så länge som möjligt. Om du hittar din favoritmat eller favoritdryck i nedanstående redovisning över livsmedel som du bör vara försiktig med efter en tandblekning, så kan du trösta dig med att du inte måste sluta att konsumera denna mat eller dryck helt och hållet. Dock bör du så långt det är möjligt konsumera sådan livsmedel med måtta. Du kan även med fördel underlätta underhållandet av din tandblekningsbehandling genom att borsta tänderna och använda tandtråd efter att du konsumerat mat eller dryck som har en tendens att missfärga dina tänder.

En av de största syndarna är kaffe som effektivt missfärgar dina tänder. Andra drycker som bidrar till att missfärga dina tänder är té och läsk. Om du försöker begränsa intaget av dessa drycker samtidigt som du borstar tänderna när du väl druckit kaffe, té eller läsk så är mycket vunnet. En annan syndare är rödvin. Drick vitt vin istället för rött eller försök att komma ihåg att skölja munnen efter att du druckit rödvin. Du bör alltid undvika att borsta tänderna direkt efter att du druckit eller ätit något som innehåller socker eftersom du då kan förstöra tändernas emalj. Skölj istället munnen med vatten och vänta en timme innan du borstar dina tänder. Vissa frukter och grönsaker, exempelvis rödbetor och blåbär, har större tendens att missfärga dina tänder. Även tomatsås, sojasås, balsamvinäger och vissa kryddor såsom curry missfärgar dina tänder på ett sätt som gör att du med fördel kan begränsa din konsumtion av dessa livsmedel.

Efter hand som vi åldras så slits emaljen på våra tänder och då är det större risk att tänderna blir missfärgade. Det är omöjligt att hindra tänderna från att åldras och emaljen från att slitas. Oundvikligen blir således våra tänder missfärgade i större utsträckning när vi blir äldre. För att hålla våra tänder så vita som möjligt krävs god tandhygien och regelbundna tandläkarbesök. En tandblekning kan ytterligare förbättra dina tänders utseende. En produkt för dig som vill bleka tänderna själv hemma är DentaWorks. Med DentaWorks tandblekning får du vitare tänder enkelt, säkert och relativt billigt. DentaWorks tandblekning är enkel att använda och alla produkter kommer med detaljerade användarinstruktioner.

tänderKommentarer (0)

Det finns många anledningar till varför våra tänder blir missfärgade. Flera saker bidrar till att missfärga dina tänder. Kaffe, té, vin och rökning är bara några exempel. Givetvis har även kvaliten på din tandhygien betydelse. Om du inte borstar tänderna regelbundet så beläggs tänderna med plack och detta resulterar i att dina tänder blir missfärgade. En tandblekningsbehandling bör därför kombineras med god tandhygien i form av regelbunden tandborstning och rengöring med tandtråd.

Dina arvsanlag och din ålder påverkar också dina tänders kondition. Vi föds med olika förutsättningar eftersom tjockleken på emaljen varierar från individ till individ. Efterhand som vi blir äldre slits emaljen och fläckar och missfärgningar uppkommer på våra tänder. Tyvärr kan inte emaljen ersättas och det är oundvikligt att tänderna till  sist blir missfärgade även med god tandhygien. Med en tandblekning kan du dock kompensera för dina tänders försämrade kondition och få tillbaka dina vita tänder igen.

När du skall prova tandblekning hemma själv för första gången så är det en uppenbar fördel om du köper en tandblekningsprodukt som bevisligen fungerar istället för att spendera en massa pengar på produkter som inte fungerar. Blekning av Tänder har testat olika tandblekningsprodukter och kommit fram till två produkter som vi kan rekommendera på basis av säkerhet, effektivitet och pris. De två produkter som enligt vår erfarenhet är de bästa utifrån dessa kriterier är:

Ease White
För din första tandblekning själv hemma rekommenderar vi Ease White eftersom det är den billigaste av de två tandblekningsprodukterna. Ease Whites tandblekningprodukt är effektiv och säker med över 100.000 nöjda kunder!

DentaWorks
När du själv sett hur fina tänder du får med en tandblekning och vill prova en produkt som är mer användarvänlig så rekommenderar vi DentaWorks. DentaWorks tandblekningsprodukter är även den en välbeprövad och säker tandblekningsprodukt som ger väldigt bra resultat. Dentaworks tandblekningsprodukter är något dyrare men i gengäld betydligt enklare att använda.

tänderKommentarer (0)